Startkit

Startkit for tannbleking

Et startkit er akkurat hva det høres ut som; et ferdig pakket sett som hjelper deg med å komme i gang med tannbleking. Om du ikke har bleket tennene dine tidligere, anbefaler vi at du begynner med å kjøpe et startkit.

Startkitet er laget for å tilsvare den tannblekingen som brukes om du bleker tennene dine hos en tannlege. Selve tannblekingen gjøres ved hjelp av en plastskinne og en tannblekingsgel. Du former skinnene selv ved å legge de i varmt vann, for så å trykke de forsiktig på plass over tennene dine – slik at de stivner og former seg. Når skinnene er ferdig formet, legger du tannblekingsgel i skinnene og setter de i munnen. Hvor lang tid skinnene skal være i munnen varierer fra merke til merke, men det pleier å ligge på mellom 15–45 minutter en gang om dagen.

For å oppnå best resultat brukes blekningen en gang om dagen i en til to uker. Når du først har formet skinnene, kommer de til å holde på denne formen, og du kan bruke de om igjen og om igjen.

tandblekningskit-skillnad

Hvilket tannblekingskit er best 2024?

Hvilket startkit som passer deg best avhenger av hva slags behov du har. For noen er det viktigste at tannblekingen ikke tar lang tid å bruke, noen bryr seg kun om prisen, mens andre igjen er mest opptatt av å benytte seg av et merke de kjenner godt til. Vi har gjennomgått flere startkit, og alle kommer til å gjøre tennene dine hvitere. Det vi syns er det viktigste med et startkit er hvor god tannbleking du får for pengene.

Dentway Starter Kit

495 kr
Helt uten peroksider
Hvitere tenner etter 3–7 behandlinger
Gratis rådgivning fra tannpleiere
Tilbyr fornøyd-garanti
Fri frakt over 400 kr
KJØP HOS DENTWAY

Dentaworks Startkit

599 kr
Helt uten peroksider
Uten BPA, TEA og parabener
Effektiv og klinisk testet formula
Frakt 149 kr (UPS Hjemlevering)
KJØP HOS DENTAWORKS

Dentaworks White Strips

399 kr
Peroksidfri
Uten BPA, TEA og parabener
Skånsom for emalje og tannkjøtt
KJØP HOS DENTAWORKS

To vanlige spørsmål om startkit

Inneholder alle startkit det samme?

Alle startkit er basert på det samme konseptet, med skinner og tannblekingsgel, og er sånn sett veldig like. Det som er forskjellen er hvordan skinnene er laget og til en viss grad innholdet i tannblekingsgelen. De forskjellige merkene anbefaler forskjellig brukstid av sin bleking, avhengig av tannblekingsgelen. Dette med unntak av for eksempel White One, som inneholder LED-lampe og ikke skinner.

Hvilken prisklasse er best for deg?

Prismessig ligger de fleste startkit på mellom 300 og 500 kr. Det finnes også billigere startkit der ute, men da risikerer du gjerne å benytte deg av et useriøst selskap som bruker midler som er importerte og som ikke overholder EU-standarder — og som rett og slett kan være farlig å bruke. Derfor anbefaler vi at du kjøper av et seriøst selskap som er tydelige på hva slags gel de bruker, og som tydelig kommuniserer at de ikke bruker skadelige stoffer.

Sammenlign Populære Startkit

Sammenligning av Norges 5 mest solgte startkit

Varemerke

Vurdering

Anmeldelse

Peroksidfri

Frakt

Startkit

Til Nettbutikk

dentway logo

4.9 poeng

100 %

Fraktfritt

199 kr

dentway logo

4.8 poeng

100 %

Fraktfritt

495 kr

dentaworks logo

4.7 poeng

100 %

149 kr

499 kr

beconfident logo

4.2 poeng

100 %

Fraktfritt

499 kr

beconfident logo

2.9 poeng

100 %

Fraktfritt

599 kr

Er det stor forskjell på forskjellige startkit?

Slik som nevnt tidligere er alle startkit like på den måten at de bruker skinner og tannblekingsgel. Forskjellene utover dette er relativt små når det kommer til seriøse selskap som selger tannbleking som er godkjent etter EU-standard.

Skinnenes utforming kan være forskjellig fra kit til kit, noe som kan påvirke hvor behagelige de føles i munnen. Innholdet i tannblekingsgelen kan også variere fra selskap til selskap. Noen selskap tilbyr også flere startkit, som da gjerne skiller seg fra hverandre på hvor effektiv gelen er eller at de har mer eksklusive pakker med ekstra produkter.

Basen i alle startkit er at du får med skinner, gel og tydelige instruksjoner. Utover dette har noen selskaper ekstraprodukter i sine startkit. Dette kan være en LED-lampe, en tannblekingskrem, tannblekingsskum, tannblekingspenn eller et lignende produkt. Prisen på startkitet kommer gjerne an på hvor mye du får med i pakken.

Blekingstiden er forskjellig

Når det kommer til bruk, kan tiden tannblekingen skal være i munnen variere mellom 15–45 minutter om dagen. Mengden tannblekingsgel som følger med kan også være forskjellig, slik at antall behandlinger kan variere, men vanligvis ligger det et sted mellom 20 og 40 stykker.

Alle startkit vi har gjennomgått kommer til å gjøre tennene dine hvitere, men det som kan være forskjellig fra kit til kit er hva du får med i pakken, innholdet i gelen, hvor mye det koster og hvor lang tid behandlingen tar.

Hvem passer tannbleking med startkit for?

Tannbleking med startkit passer for deg som ikke har bleket tennene dine tidligere, da du får med alt som trengs for å gjennomføre en fullstendig tannbleking hjemme. Det funker også for deg som har bleket tennene før, men som ikke har skinner og gel hjemme, og som vil gjøre en skikkelig bleking igjen.

Om du ikke har bleket tennene dine før, anbefaler vi ikke at du kjøper en tannblekingspenn eller white strips til å begynne med, fordi det da er mye vanskeligere å få til en heldekkende jobb og få et jevnt resultat. Et startkit er da et mye bedre alternativ som gjør det enkelt å få til en bleking på alle tennene dine.

Hva pleier å følge med i et startkit for tannbleking?

Tannskinner

tannskinner

I et startkit får du nesten alltid med tannskinner. Det er plastskinner som du selv former etter tennene dine. Når du får skinnene er de harde, men ved å legge de i varmt vann mykner de opp, og du kan ta forme de etter tennene dine slik at de sitter godt i munnen.

Tannblekingsgel

tannblekingsgel

Du får også alltid med tannblekingsgel, som er det som gjør at tennene dine blir hvitere. Gelen er ofte smaksatt med mint, og kommer gjerne i en smart forpakning som gjør at den er enkel å bruke i skinnene. Gelen er veldig tjukk, og man trenger bare en liten dose hver gang, som gjør at den holder til alle behandlingene du trenger.

LED-lampe

led-lampa

I noen startkit får du også med en LED-lampe med plasmalys som sørger for å fremskynde og å effektivisere blekingen. Når du har i skinnene, holder du bare lampen i munnen, så fremskynder den gelens effekt. Vi anser det ikke som nødvendig å bruke en LED-lampe for å få et bra resultat, men den kan gjøre hele prosessen litt raskere.

Oppbevaringsboks

oppbevaringsboks

I startkitet følger det vanligvis også med en oppbevaringsboks, som er en liten plastboks som du kan legge skinnene dine i når du ikke bruker dem. Det gjør at de holder seg rene og pene, samtidig som du alltid vet hvor du har de.

Annet praktisk

tann nyansekart

Vanligvis følger det med et nyansekart for tenner, der du kan sammenligne fargene på tennene dine, og på den måten følge utviklingen. Tannyansekartet gir deg et tydelig bilde på hvor mye hvitere tennene blir for hver behandling. Et nyansekart pleier å strekke seg fra misfargede tenner til perfekt hvite tenner.

Bruksanvisning

bruksanvisning

I alle startkit følger det med tydelige instruksjoner, og om du skulle miste disse, kan du også laste ned eller lese fra nettsiden til alle selskapene. Bruksanvisningene er delt opp steg for steg, som gjør de lette å følge. Vi anbefaler at du leser hele bruksanvisningen før du begynner.

Tre fordeler med et startkit

1) En av de største fordelene med et startkit er at du slipper å bestemme hvilke deler som trengs og hvilke deler du må kjøpe. Startkitet er ferdig og inneholder som regel noen ekstra skinner, slik at du aldri trenger å bekymre deg for dette.

2) Etter at du har kjøpt et startkit, kan du ofte bare kjøpe påfyll av tannblekingsgel, da du allerede har ferdige skinner hjemme. Dermed trenger du bare å kjøpe et startkit første gang du skal bleke tennene.

3) Du får samme type tannbleking som brukes hos tannlegen, bare til en betraktelig bedre pris. Å kjøpe et ferdig startkit i stedet for å kjøpe alle delene separat er som regel også billigere, da selskapene gir en god pakkepris. Flere av selskapene tilbyr også en mengderabatt om du kjøper to eller flere startkit — den perfekte gave.

Fem ting å tenke på når du velger

  • Er det viktig for deg at blekingen går raskt? Ulike selskap har ulik virkningstid, samt tilbyr produkter som kan fremskynde tannblekingsprosessen.
  • Er du på utkikk etter et enkelt og billig kit, tannblekingsstrips, eller vil du heller ha noen ekstra produkter? Det finnes alt fra enkle kit til skikkelig luksuriøse produkter.
  • På Tannblekingsiden har vi gjennomgått de mest populære produktene til de ulike selskapene. På de respektive hjemmesidene kan du finne hele produktutvalget om du er nysgjerrig.
  • Se gjerne etter garantier og eventuelle fraktkostnader for å kunne gjøre et så godt kjøp som mulig. Mange ganger er det forskjellige frakt- og leveringstider på de ulike selskapene.
  • Velg alltid et seriøst selskap. På Tannblekingsiden har vi listet opp alle selskaper som tilbyr sikker tannbleking uten farlige tilsetningsstoffer.